Ogólna ocena: 9/10

Plusy: Ciekawe i zróżnicowane menu, specjalna oferta sezonowa; "Gęsina na św. Marcina", dobra obsługa, estetyczny wystrój
Minusy: Za mało obsługujących, długi czas oczekiwania na posiłek 
Okno wystawowe i aranżacja restauracji: Dużo zieleni, eleganckie, ale również przytulne wnętrze w naturalnych barwach, wiele drewnianych elementów. Ogólne wrażenie "jak w domu". Pomieszczenie o optymalnym metrażu, nie trzeba się przeciskać między stolikami. Trudno jednak o poczucie intymności. Rozmowy klientów z najodleglejszego krańca restauracji były słyszane. Estetyczne i czyste nakrycia, przyjemny zapach.

Obsługa klienta: W tym aspekcie oceniam restaurację bardzo wysoko. Choć wchodząc do restauracji długo czekaliśmy na kelnera, który wskaże nam zarezerowany stolik. W niedzielny wieczór przy dość wysokiej frekwencji (około połowa zajętych stolików) był tylko jeden obsługujący. W mojej opinii za mało. W tej sytuacji, kelner choć zapracowany, był bardzo profesjonalny. Dbał o komfort gości oraz o porządek w lokalu. Wykazał się dyskretnym doradztwem i nawiązał pozytywny kontakt z klientem, bedąc do jego dyspozycji. 
Kuchnia: Wybór był bardzo duży i trudno się było zdecydować. Menu restauracji nie zawiodło. Zamówione potrawy spełniły oczekiwania, choć czas oczekiwania był długi. Sposób podania był bardzo wykwintny, ilość jedzenia odpowiednia. Składniki świeże. Danie doprawione w optymalny sposób.

Podsumowanie: Pobyt w restauracji Papavero uważam za bardzo udany. Nie jest to miejsce dla tych, co chcą zjeść w pośpiechu (od tego chyba jest Mc Donald's z resztą..). Restauracja z duszą na elegancki obiad czy kolację. Dobre miejsce na biznesowy lunch, albo rodzinną imprezę. Nie jest to najdroższa restauracja w mieście. Ceny dań mięsnych znajdują się w przedziale 50-120zł, przystawki 20-50zł, desery ok. 20zł. Plusem oczekiwania jest to, że jest czas na miłą rozmowę. ;)

Adres: ul. 3 Maja 46, Poznań 

Data wizyty: niedziela 18/11/2012, wczesny wieczór

Branża: gastronomia


Dodatkowe info: Warto zarezerwować stolik.